2021-04-27 37 views
為左慶祝拍拖紀念日,今日去左一間係鬧市中既隱世私房菜~呢間餐廳係山林道盡頭,間餐廳好貼心,book位後仲有video教我地點去,唔驚搵唔到餐廳只接受booking,無walk-in,餐牌就每兩個月轉一次,可以揀6個courses 或者8個courses我地第1次食,揀左6個courses試下先前菜有兩道,分別係非洲古斯米沙律同和風慢煮昆布牛小排~老闆好貼心,講解每道菜式,仲叫我地先品嚐和風慢煮昆布牛小排,之後先食非洲古斯米沙律,牛小排充滿昆布汁味,加埋一齊食感覺好新鮮;而古斯米沙律配上辣椒同青瓜粒粒,十分醒胃~之後餐湯我地分別叫左龍蝦湯同栗米湯。兩個湯都十分濃厚~龍蝦湯好鮮味,好似飲緊好濃縮既龍蝦汁,有驚喜!接住係一個鮮菇通心粉,的的骰骰,白汁香濃,通粉彈牙!主菜我地食左燴牛面肉配紅酒汁,牛面肉用慢煮方式烹調,好稔。下面芹菜蓉亦十分香滑。整體食物都幾好,不過份量多D同味道可以再淡少少~
為左慶祝拍拖紀念日,今日去左一間係鬧市中既隱世私房菜~

我地第1次食,揀左6個courses試下先

接住係一個鮮菇通心粉,的的骰骰,白汁香濃,通粉彈牙!

整體食物都幾好,不過份量多D同味道可以再淡少少~
2021-04-26
Type of Meal