2021-12-30 731 views
好中意去啲小店食野,去完睇戲之後,見好耐冇喺熟食市場度食嘢,就入咗去,去到兜咗一圈,見到有間印度咖喱好似好正,就試吓佢!環境方便唔好太期望,就係一般街坊熟食店~有種舊式落樓下食嘢嘅感覺!亦都幾有印度風味~坐低聞到一陣陣咖喱味散發出嚟男朋友好鍾意食咖喱角,但係因為我食唔到辣,當咖喱角嚟到時,真係好香!我忍唔住試咗一啖咦!有驚喜!我竟然食到呢個咖喱角,平時喺重慶大廈食嗰隻小小辣但我都食唔到,但呢個我竟然食到,太開心啦終於有得食成曬個咖喱角!!待應哥哥仲俾咗啲醬我地點,成個感覺好Flash!!見到隔離枱食烤餅好正,我哋都嗌左一個嚟試,咖喱同烤餅嗰種香味,真係太吸引啦!普通淨係咁樣食烤餅已經好好咬再點埋咖喱雞嘅汁,味道簡直一流!見到佢有杯印度奶茶好似幾特別,嗌杯試下。香味聞落去好似港式奶茶,但係飲落去好唔同,佢嗰種印度花茶嘅花香好正,唔覺意好快就飲晒成杯,仲想嗌多杯飲嘅感覺!整體嚟講,佢嘅印度咖喱真係好高質,味道質素一流,每樣食物都俾五星(好少樣樣食物都比曬5星👍🏻)好似我咁食唔到辣嘅朋友都可以品嚐到印度咖喱嘅美食,簡直一個字形容!正!會再返嚟!!!P.S 由於味道比較重口味,食完記得飲多啲水

坐低聞到一陣陣咖喱味散發出嚟

我忍唔住試咗一啖

咖哩角

待應哥哥仲俾咗啲醬我地點,成個感覺好Flash!!
牛油烤餅

普通淨係咁樣食烤餅已經好好咬
咖哩雞

再點埋咖喱雞嘅汁,味道簡直一流!
印度香料茶

見到佢有杯印度奶茶好似幾特別,嗌杯試下。

會再返嚟!!!

P.S 由於味道比較重口味,食完記得飲多啲水
$96 (Lunch)
牛油烤餅
咖哩雞