2023-04-25
好耐冇同朋友仔一齊去歎 Cafe!今天朋友仔介紹咗一間位於上環荷李活道嘅Cafe,佢哋主打土耳其style風格,除咗可以打卡影靚相之外,食品質素都唔錯,所以就去試吓!而家Cafe位於上環嘅巷仔裏面,一打開門佢嘅植物牆超吸睛,配合一啲中東style嘅圖騰,打卡絕對一流!喺食物方面除咗輕食之外,亦都有pasta同埋調製飲品。今次我哋就叫咗路易斯安那蟹餅配芒果莎莎,喇沙海蝦意大利粉同埋牛油果帶子酸種多士配蟹肉他他,另外飲品方面就叫咗開心果Latte同埋提子梳打試吓!首先佢哋嘅食品擺盤超級靚,未食落肚就已經賞心悅目!路易斯安那蟹餅配芒果莎莎一入口蟹肉超級飽滿,每口都食到蟹肉嘅鮮味,配合開胃嘅芒果莎莎,作為頭盤絕對冇得輸!牛油果帶子酸種多士配蟹肉他他雖然佢都有蟹肉嘅成份,但係可能佢嘅味道同埋口感係餅好唔同,香滑嘅牛油果配上大大粒嘅帶子同埋鬆軟嘅麵包,絕對係人間一大享受。喇沙海蝦意大利粉我相信係佢哋嘅自製菜式,喺坊間亦都好少機會食到,一入口超香濃嘅喇沙味道喺口腔湧出來,微微嘅辣度估唔到同意粉都配合相得益彰,配合返開索晒汁嘅豆卜,同埋彈牙嘅大蝦,絕對值得你過嚟一試!佢哋飲品嘅質素都好唔錯,我同朋友都
佢哋飲品嘅質素都好唔錯,我同朋友都好推介佢嘅開心果Latte,堅果味道濃郁之餘亦都有好重嘅奶香味,提子梳打亦都好清香,唔會有藥水味,我覺得喺呢度同朋友仔消磨半個下午絕對值得,大家經過記得要試吓!