2023-03-04 52 views
今日去左尖沙咀行街,老公話重慶大廈地庫有d餐廳,不如睇吓有咩食。剛剛行過見有間餐廳食越南嘢,餐牌ok喎,所以就揀佢食晚飯。餐廳面門夠大,入門口見到有幅越南地道壁畫,內裡環境乾淨,職員安排坐卡座,地方闊落,坐得幾舒服。餐廳選擇都多架,我哋叫左兩個飯,兩款小食同兩杯飲品。越式豬頸肉蛋飯:老公話豬頸肉咬落去係脆,另外仲有椰菜同紅蘿蔔做配菜,仲有隻烚蛋,份量足,夠晒飽,佢就覺得幾好喇。越式河內三寶飯:原來越南三寶係豬扒、雞翼同扎肉,全部煎得好香口,夠味道,好好食。酥香軟殼蟹:剛炸起,熱辣辣。見到完整一隻已經夠驚喜,呢個整法好鬆脆,配甜辣醬都幾好食。越式炸蝦餅:同樣剛炸起,炸得唔錯,大大塊,點埋甜辣醬就最夾。椰汁紅豆冰:老公話好耐未飲過,佢話椰汁味剛好,紅豆夠淋,整體唔太甜,好好飲。椰果椰汁西米露:可以當飲品,又可當甜品,西米本身無味,但椰果就比較甜,夾埋一齊食夠甜喇。

餐廳選擇都多架,我哋叫左兩個飯,兩款小食同兩杯飲品。

2023-03-04
Type of Meal