父親節因為要返工,同唔到爸爸正日食飯,所以就第日補祝。因為平時係銅鑼灣返工,過親海搭巴士落車,都見到呢間老雪園上海菜。初初以為好貴,話哂都係酒店入面,但睇下個menu又唔係喎。同埋佢地啲裝修又好似好豪華咁,就決定帶爸爸嚟試下。我地一行六個人,叫左八碟餸。初初驚佢地好細碟唔夠食,點知佢地份量又好足喎個冷盤醉雞好好食呀!又滑又嫩仲有個上海湯粗呀,我係周圍食上海菜都未食過湯粗,個粗麵超滑身又有咬口,真係估佢唔到!不過今次掛住食,都唔記得影相自問自己都成日食好西,但今次竟然唔為意呢間餐廳,可能真係有啲入,始終酒店地庫。唔係平時返工落車成日見到,都唔知銅鑼灣有檔好野食。我地八個人埋單都係千幾蚊,一人唔洗二百蚊,食到要打包囉!呀爸話下次嚟食唔好咁貪心
父親節因為要返工,同唔到爸爸正日食飯,所以就第日補祝

同埋佢地啲裝修又好似好豪華咁
,就決定帶爸爸嚟試下。

個冷盤醉雞好好食呀!又滑又嫩

花雕醉雞

上海湯粗麵

不過今次掛住食,都唔記得影相

唔係平時返工落車成日見到,都唔知銅鑼灣有檔好野食。
2019-06-17
$200 (Dinner)
Celebration
Father's Day