2021-04-17 235 views
今次嚟到呢個超驚喜人小店,係大角咀富多來商場地舖,條街有好多餐廳,呢間門面裝修都幾靚。本身期望唔大,因為近年呢類石燒牛肉如雨後春筍咁,開得太多。睇完Menu之後,我哋決定叫咗一份全份嘅A4肉眼牛同埋一個西班牙豬肉一人前試吓。.一人前前菜,個湯有海量嘅櫻花蝦。主角終於出場啦呢個牛真係不得了,燒完放入口嗰種稔滑真係比得上好多好多好靚嘅和牛,再加上佢牛味好重但係又唔會覺得太肥同埋太油膩,一個字正。呢個係全份但係因為我哋已經等唔切,影相前啲食咗幾嚿。呢個西班牙豬都不遑多讓,食落口完全唔似食緊豬肉,好滑而且油脂好豐富,估唔到豬都咁有驚喜。同場加映呢舊石我都覺得唔錯,燒嘢食途中一直都keep到個溫度,而且唔使擔心好似其他石燒咁樣,會因為個溫度慢慢下降而影響咗烹調嘅過程,要急急腳燒晒啲嘢食。最後呢個甜品仔好得意,雖然我哋只係嗌咗一份套餐,但個店員都好好人咁樣俾咗兩杯雪糕我哋。自己將啲抹茶粉溝水去決定濃度,再將佢倒落個雪糕度,有得玩又有得食正。今餐飯其實兩個人食都好夠飽,仲要我哋兩個都唔細食,所以間餐廳真係超級推介。再加上個店員真係好有禮貌,不停問我哋要唔要加水要唔要比多碗飯我哋。真心推介!

一人前前菜,個湯有海量嘅櫻花蝦。
套餐前菜

主角終於出場啦

九州A4和牛肉眼 (全份)

西班牙豬梅肉(一人前)

一人前抹茶甜品

2021-04-15
Type of Meal
Dinner
套餐前菜
九州A4和牛肉眼 (全份)
西班牙豬梅肉(一人前)
一人前抹茶甜品
  • 日本九州A4和牛肉眼