2018-10-15 184 views
西環呢頭真係好多高質小店,好似呢間西餐廳咁好食得黎又有新意,裝修又幾骨緻,值得推薦餐單就印係張墊檯紙度,主要分做pop snack, small,large 同埋desserts small方面我地叫左個台式鹹濕鹽水手撕雞沙律同拉絲芝士牛坑腩焗薯條手撕雞沙律個名咸咸濕濕咁幾特別,食落仲特別啊呢味沙律麻香味濃郁,除左沙律菜之餘,仲有爽口既黑木耳啊!番茄仔同埋主角手撕雞,開胃到停唔到口拉絲芝士牛坑腩焗薯條,顧名思義梗係有極邪惡既拉絲芝士啦加埋用牛坑腩碎黎配薯條,咁抵死有創意得黎又居然夾Large方面我地叫左個夏威夷酸酸甜甜豬肋骨配BB 羅馬菜及多汁燒菠蘿個sauce 酸酸甜甜,淋係d肉度一齊食真係幾滋味,條豬肋骨肉都幾林身,加上燒過之後更甜既菠蘿同幼嫩既羅馬生菜,為呢味菜增添幾分fresh的感覺野飲方面,我叫左杯house lemonadeblended 檸檬汁唔會太酸,加埋檸檬皮飲落又幾有咬口我女友就叫叫左個house brew kumbucha,聽侍應解釋話係一種發酵紅茶既飲品,酸酸地咁,聽講仲話對腸胃好添食埋甜品既晚餐先係最圓滿我地叫左Tiramisu同matcha zenzai一齊

手撕雞沙律個名咸咸濕濕咁幾特別,食落仲特別啊

拉絲芝士牛坑腩焗薯條,顧名思義梗係有極邪惡既拉絲芝士啦
加埋用牛坑腩碎黎配薯條,咁抵死有創意得黎又居然夾

野飲方面,我叫左杯house lemonade
blended 檸檬汁唔會太酸,加埋檸檬皮飲落又幾有咬口

食埋甜品既晚餐先係最圓滿
我地叫左Tiramisu同matcha zenzai一齊share
呢度既tiramisu同出面唔同,首先個咖啡味好濃,食落有雪糕同脆餅係入面,食曬佢簡直大滿足

Matcha Zenzai其實姐係抹茶雪糕,紅豆蓉加蕨餅,相比tiramisu呢味甜品就比較清新少少,中和返

Type of Meal
Dinner