2023-02-13
又一年情人節,想同另一半搵間好既餐廳慶祝🫶🏻 今次揀左La BASE HK入到餐廳,員工好友善咁問我地想坐世外定室內,我地見餐廳入面環境好寬敞,但外面氛圍又好有情調,又有好靚既打卡位,最後揀左坐室外🙈前菜🔸白酒煮大蜆配蒜蓉包店員好窩心提我地記得趁熱食,粒粒蜆都好大粒,白酒完全帶到蜆既鮮甜味出黎😍 配埋熱辣辣既蒜蓉包食,一流😆主菜🔸芝士焗肉醬千層麵 身為芝士控,呢到芝士既份量絕對滿足到我地,爆多芝士🧀 夾埋肉醬同千層麵一齊食,係會想食完一啖又一啖😆🔸意式烤紐西蘭小羊扒有4支羊架,羊肉肉質好鮮嫩,另一半唔太好羊都覺得好食,旁邊既配菜都燒得好好食,值得一試~甜品🔸 自家製Tiramisu 呢到既招牌甜品,好大份,好creamy,好有咖啡香,用料配搭岩岩好,食到幾飽都要食埋佢😍總結餐廳既情調,環境同服務態度都好好,絕對係慶祝情人節既好地方,又可以係一班朋友聚會之選!
前菜
🔸白酒煮大蜆配蒜蓉包