2023-03-29
🍴平民"區隱世日本直送食材拉麵🍴🫕金鶴拉麵(土瓜灣)估唔到街市對面,竟然有一間隱世高質拉麵🍜位置雖然好隱約,完全唔起眼!門面更普通,但食物既質素,完全另眼相看❣️#土瓜灣美食#日本拉麵#高質拉麵#濃湯#海鮮湯底#正宗拉麵#hkfood #hkfoodig #hkblogger #平民美食#真心好食#喜岀望外#有驚喜既餐廳🍜北海道濃厚蟹湯拉麵(加$20)轉套餐{包飲品加一款小食}我地叫左低温慢煮雞胸肉小食🐥凍食既前菜,食落開胃,用上低温慢煮法,肉質仍然保持鮮味,滑嫩,仲保留到雞肉既質感🐥🍬用上最優質既日本🇯🇵蟹熬製湯底,勁濃烈蟹味,連湯底都濃縮,可以邊飲邊食麵,都不會覺得口渴,拉麵上用了一隻拆開蟹肉才配料,帶有蟹🦀️肉既鮮甜味,麵質彈牙,另外配上大塊豚肉,以簿切形式放邊,口感同樣軟滑!溏心蛋帶甜,完全做到流心效果🥚🍜極濃龍蝦湯拉麵期間限定,自家製龍蝦🦞極濃湯底,濃湯鮮味真係冇得輸,龍蝦味重得好誇張,忍唔住飲乾了,另外可以加個龍蝦尾($198),麵質同樣爽口。喜歡重口味既朋友仔一定要試❣️#香港探店#香港日式拉麵店#香港美食 #香港拉麵 #拉麵店#香港探店 #香港必食拉麵 #
🍴平民"區隱世日本直送食材拉麵🍴
🫕金鶴拉麵(土瓜灣)
估唔到街市對面,竟然有一間隱世高質拉麵🍜
位置雖然好隱約,完全唔起眼!
門面更普通,但食物既質素,完全另眼相看❣️
🍜北海道濃厚蟹湯拉麵(加$20)轉套餐{包飲品加一款小食}
溏心蛋帶甜,完全做到流心效果🥚
🍜極濃龍蝦湯拉麵
#香港探店#香港日式拉麵店#香港美食 #香港拉麵 #拉麵店#香港探店 #香港必食拉麵 #拉麵探店