2024-12-08 0 views
最近想食泰國嘢 朋友介紹「泰然」 有驚喜😍出品一啲都唔輸出面大商場✨推薦Combo set性價比相當高 我哋揀咗二人餐A×1+B×2▫️招牌蟹肉炒飯蟹肉新鮮,粒粒分明,口感乾身,每一口都能感受到海鮮嘅鮮美▫️焗黃咖喱麵包軟殼蟹份量十足,軟殼蟹外皮脆口,搭配厚實嘅多士,令人垂涎。切開多士後,濃厚嘅咖喱汁流出,與多士嘅搭配恰到好處,外脆內軟,一啖接住一啖食停唔到口▫️招牌去骨豬手煲無骨的設計讓這道菜更加方便食用,肉質鮮嫩,完全唔會覺得油膩,而且肉和皮係分離嘅,展現了廚師嘅精湛技藝▫️甜品我們點咗份小份嘅甜品拼盤$48有西米糕、千層糕及奶茶凍各2件西米糕椰汁濃郁 西米清淡 好清新千層糕帶有椰汁和斑蘭嘅香氣,口感韌性奶茶凍保留了奶茶和香醇,令人回味🍹飲品6pm後有半價✨嗌咗鹹檸檬梳打及龍眼冰鹹檸檬梳打酸鹹味十分清涼,龍眼冰嘅龍眼粒大且香甜,兩杯都好冰涼解渴☺️總體嚟講,「泰然」食物質素高,份量十足,適合多人share 。絕對值得大力推薦🎉

招牌蟹肉炒飯

▫️招牌蟹肉炒飯
蟹肉新鮮,粒粒分明,口感乾身,每一口都能感受到海鮮嘅鮮美
焗黃咖喱麵包軟殼蟹

▫️甜品
我們點咗份小份嘅甜品拼盤$48
有西米糕、千層糕及奶茶凍各2件
西米糕椰汁濃郁 西米清淡 好清新
千層糕帶有椰汁和斑蘭嘅香氣,口感韌性
奶茶凍保留了奶茶和香醇,令人回味
鹹檸檬梳打+龍眼冰

🍹飲品6pm後有半價✨嗌咗鹹檸檬梳打及龍眼冰