朋友知我鍾意食牛扒,問我有冇去過我屋企附近嘅Steak’er食,話啲扒同薯條都好正,但就好隱世!我唔知佢講邊間,叫佢book 位帶我去。 去到門口先知,原來就係呢間我同老公成日經過但冇為意嘅美式扒房。打開餐牌已經覺得好多都好吸引,朋友推介必試佢嘅「真。炭燒牛扒」,有幾真?我一試已經食到好香嘅炭燒味,面層香脆,肉汁亦香濃,牛味好出,的確係正嘅,唔怪得朋友大讚叫我一定要嚟試吓啦。今次我同老公揀咗精選海鮮二人餐,頭盤有美國太平洋石蠔海鮮拼盤,意粉3選1,我哋揀咗香草白酒蜆肉扁意粉,main course 就係個炭燒牛扒喇,加埋甜品,$488咋。朋友都係食牛扒,佢揀咗個單人嘅牛扒餐,竟然有得無限添食薯條!呢度嘅薯條超好食,問咗先知原來係小店自家製嘅,加埋個黑松露醬,停唔到口,真係好邪惡呀。 呢度咁近我屋企,大件事喇!

呢度咁近我屋企,大件事喇!

美國太平洋石蠔海鮮拼盤
炭燒牛扒