2017-05-21
今日又到左出糧日,當然要約朋友去食返餐好,今次朋友搵左呢間非常隱秘既私房菜,環境舒適,係一個聚餐既好地方呢度有唔同既套餐俾客人選擇,價錢由來$345-$450左右,我地揀左starter+soup+First Main+Main+Dessert$450...首先係奉送既海膽,份量十足,感覺新鮮,味道濃郁鮮甜油漬五味藍鰭吞拿魚配西班牙火腿,日本大拖羅他他田園:吞拿魚油脂分布均勻,肉質鮮嫩配上肉質軟綿,啖啖油潤既西班牙火腿,口感層次豐富,真係完美配搭.4款麵包:有麵包條,香草麵包,法包,黑色既大概係竹炭麵包,暖暖地,無論配上香滑牛油或者蒜蓉香草醬都咁滋味...法式干邑龍蝦湯:龍蝦味道濃郁,唔同平時飲既龍蝦湯被茄膏搶味,口感綿密有致,而且幼滑無比,伴碟既蒜蓉麵包條非常香脆.鮮蝦冬陰功燴海蝦意粉:份量唔多,用鮮蝦冬陰功煮既意粉,好特別創新,味道唔會太辣,但愈食愈刺激胃口,意粉煮得比較硬身,海蝦爽口有蝦味香焗鮮龍蝦伴芝士XO醬(需加$20):雖然龍蝦唔算大隻,但蝦身卻肥厚多肉,且鮮爽彈牙,配上既芝士XO醬無蓋過龍蝦既鮮甜,反令到整體味道更加突出,配菜既薯蓉加入牛油,十分香滑綠茶拿破崙:拿破崙由三
首先係奉送既海膽,份量十足,感覺新鮮,味道濃郁鮮甜
綠茶拿破崙:拿破崙由三層酥餅以成,中間夾住香滑既綠茶忌廉,食落唔會太甜膩,仲帶點綠茶既苦味,而拿破崙口感似食緊蝴蝶酥,香酥美味,配上既雲呢拿雪糕,雲呢拿味重,但雪糕冰感較重,質感似雪葩