2016-02-12
今日去左北角Alize Noire de Nova 食晏,舖係走廊盡頭,有些隱蔽。。。系門口等左一陣就坐底order,周圍既環境好舒服,以黑白為主題,另外有兔仔耳logo既menu! 入正題先,我order 左2個lunch set, 一個係sirloin beef, 一個係burger set with salad!!!首先,餐湯黎左先。。。係南瓜甘荀湯,而本人覺得有點偏甜,不過尚算接受 不過burger 黎左之後發現原來係sandwich... 不過如果只係講味道,個麵包烘焙過加上安格斯牛香味十足,比普通既buns出奇既夾! 另外,牛排我要求五成熟,而廚師煮得剛好,當黎既時候巳經嗅到其香味,食既時候就發現牛汁鎖得非常之後,表示欣賞! 不過唔知係我大食抑或份量少。。。(其實我諗兩者都係),所以再order 左risotto 同朋友share, 由於我鍾愛菇菌類,那當然揀黑松露意大利飯啦,當然味道亦不錯,不過唔覺有咩特別@@ btw, 跟餐咖啡出奇地好味,同埋覺得好抵食
btw, 跟餐咖啡出奇地好味,同埋覺得好抵食