2018-09-15
k11食肆不少,而這間cafe吸引我一試的原因是在鞋店內很得意,加上在openrice book方便又有積分。餐廳位置我認為唔係太難搵(雖然有朋友覺得難搵,各人感受不同啦!)環境尚稱得上寬敞又有戶外位置可選擇。每張檯也有些距離,不過不知為何感覺很嘈吵,全院滿座時嘈得很像街市。侍應勤快但人手很不足,做到無表情之餘很多時想搵個人收嘢都無。餐牌選擇豐富相看起來亦吸引。是晚點了:龍蝦三味: 大碟鮮味,不錯厚切豚肉扒:大份兼軟硬適中芝士海鮮通粉:未有想像中的香濃,味道很一般。(忘了影相,sorry)餐湯及包:湯普通,竹炭包外脆內軟很好味,驚喜餐小食:蜆:大碟鮮味餐加錢加朱古力香蕉沙冰:得個樣但朋友說超難飲餐加錢雪梨花茶:又是得個樣而唔好飲甜品朱古力三重奏:似去唱k送的蛋糕質素,又係個樣ok,食落質素一般。三個人三百幾元一個....這個質素唔抵。總括來說一般般,又唔係好差,但又唔覺好好,無特別唔會再來了。
龍蝦三味: 大碟鮮味,不錯
厚切豚肉扒:大份兼軟硬適中
餐湯及包:湯普通,竹炭包外脆內軟很好味,驚喜
餐小食:蜆:大碟鮮味
餐加錢加朱古力香蕉沙冰:得個樣但朋友說超難飲