2022-10-29 268 views
同人食西餐離唔開食前菜意粉pizza,尤其去pizza店有種全部野都高脂肪高卡路里既感覺😶之前同大家分享過pizzaexpress既健康又好味羽衣甘藍同烤野菜Pizza之外🥬🥗其實menu裏面更加有隱藏既高蛋白質沙律選擇!🥰Pizzaexpress餐單上已經有唔少吸引沙律選擇,😚例如雞胸蘋果沙律,海鮮沙律同茄子牛油果沙律等🦐...但只食沙律好似唔飽肚😝(成功減肥既表示減肥無需要餓!) Kurin呢次推介大家叫menu上面既add-on,自製一個超打卡滿足沙律Bowl!😛⭐$56 青菜沙律(+$48 原件烤焗香草雞胸)⭐⭐Mixed Salad(+$48 baked whole chicken breast with mixed herbs)⭐呢個叫完覺得好驚喜🥰!青菜沙律原本已經有車厘茄、青瓜、青菜沙律配以招牌沙律醬(可以走醬~)沙律菜全部非常新鮮清甜🥗~而另外加既烤焗香草雞胸分量非常足夠🍴,真係大大件原件焗雞胸,蛋白質GET😝!雞胸用適量香料烤焗,夠juicy好香之餘無額外油分,真係大滿足~#kurin_卡路里計一計♡🥂減肥Tips♡叫一份走沙律醬烤焗雞胸沙律,吸收高蛋白質高纖維同時

⭐$56 青菜沙律(+$48 原件烤焗香草雞胸)⭐

#kurin_卡路里計一計
♡🥂減肥Tips♡
叫一份走沙律醬烤焗雞胸沙律,吸收高蛋白質高纖維同時,卡路里只係250-300kcal左右🤗而且無任何澱粉,符合生酮飲食高蛋白,低碳水化合物飲食原則😳生酮飲食可以有效控制膽固醇同血糖值,重點係有飽足感,深夜就唔會餓啦🥳🥳!
如果成年女性160cm 48kg 平日無運動習慣,如果想健康減肥,一日就建議攝入950-1200kcal📔就算晚餐食完成份沙律,都只係身體一日所需既1/4卡路里💜!
假設早餐午餐都食得健康,要幾星期内減肥就絕對無難度啦🤫!

#hkfoodie #hkfoodies #hklifestyle #hklifestyleblogger #hkfoodblogger #hkhealthyfood #hkfoodstagram #hkfood #hkhealthyfoodblogger #hkgirl #healthyblogger #食好西 #沙律推介 #healthybowl #diet #healthy #saladbowl #colorfulbowl #健康晚餐 #detox #sustainability #pizzaexpresshk #pizzaexpress #中環美食 #銅鑼灣舞台 #太古美食 #salad