我覺得呢間真係街舖得黎又好隱秘既餐廳,已經係經過左都唔知自己經過既程度😂樓下其實是台式飲品店美好年代,同時亦係餐廳水吧,只是門面是向內唔係向外,如果唔係有心搵可能都會忽視了😂由於呢度本身係唐樓,門口很小一個,經過飲品店上樓梯,就到餐廳的部分,樓梯很昏暗,走到中間我有一秒懷疑自己係咪去岩地方😂穿過陰暗的樓梯,進入餐廳,映入眼簾的是一幅綠色植物牆,餐廳面積不大,環境昏暗,配上水泥牆及紅磚牆。餐牌選擇簡而精,兩版紙已包含沙律、小食、薄餅、主菜、意粉、意大利飯。我們點了軟殻蟹帶子沙律配香檸汁($68),香檸汁另上,可以自己控制調味。軟殻蟹只有半隻,躺在沙律床上,好像有點孤獨,還好有兩隻帶子相伴,煎得頗有鑊氣呢,表層微焦。另外見好多台都點左水牛城雞翼($68),所以又試下。嘩,上枱好大碟,雞翼好大隻,焗雞翼表面塗上了水牛城醬,味道算香濃,但唔入味,我個人覺得一般,我都係鍾意細隻雞翼多啲。我都幾欣賞呢度有幾多小食嘅選擇,多人來嘅話叫來share都幾好。主菜方面,我和朋友都點了肉類。我的是美國安格斯肉眼($198),好大的一塊!因為唔算厚切,看樣子我就擔心我點的七成熟會煮得太熟了,所以切開時真心有驚

主菜方面,我和朋友都點了肉類。我的是美國安格斯肉眼($198),好大的一塊!因為唔算厚切,看樣子我就擔心我點的七成熟會煮得太熟了,所以切開時真心有驚喜,還是粉紅色,肉眼脂肪均勻有肉汁,不會乾柴!某些外皮甚至做到脆邊,質感上比之前在某連鎖扒房吃的已算好很多!
味道上肉味也可以,鮮味稍遜,但這個價錢來說也合格有餘了。蘑菇汁有點像茶餐廳鋸扒的汁,還好是另上,可以選擇點或唔點。

朋友的香草露絲瑪莉羊架($198),份量相對牛扒沒那麼震撼,煮的質感亦是不錯,但沒有騷味,所以喜愛羊的朋友可能會覺得稍欠羊味,但不喜騷味的朋友可能就會喜歡了。

這裡最特別的地方是可以點台式飲品,幾乎每枱的人都人手一杯呢,我點了推介的美好水果四季春($42),果味出但茶味不濃,主要有橙、檸檬等citrus fruit,也有數片蘋果及半粒士多啤梨,整體味道唔算好自然,但是都幾好飲。

另外一杯是烤布蕾波波茶($34),我覺得性價比比水果茶高,面層有芝士奶蓋,咸香杰身軟滑,又幾唔錯,當甜品食都幾好😂。黑糖拎上手暖暖地,但覺得奶蓋較突出,可能飲奶蓋系列更好。

整體我覺得呢度得食物是偏港式的西餐,但係火喉又控制得唔錯,價錢尤其是意粉意大利飯薄餅都好平易近人,環境特別,銅鑼灣來說都算係性價比唔錯既地方。