真係多得老熟客介紹,我先可以有幸一嘗咁用心,不馬虎的人間美食🥹👍開餐前會上碟前小菜,係自家制酸辣青瓜同菜脯,十分開胃☺️2分鐘清曬🙈再上一杯冰凍紅茶,茶底係平時沖凍檸茶的茶底,夠濃同香👍訂台時已同老闆娘預訂左招牌菜橋底辣蟹4人份,最欣賞係老闆娘夠直接爽快,訂位時已提醒到時有咩食咩,因為係似私房菜!亦可提前預訂菜式!全晚真係似港式Omakase咁!唔鮮唔食!即叫即煮!絕不欺場!首先辣蟹出場,辣度可自選。鋪滿的是新鮮現炸蒜同蔥,有咩用?好戲在后頭!大大隻蟹鉗,清甜新鮮!以為以下係豉油皇炒麵?錯曬!係用炒完辣蟹后留下的精華蟹油炒面,仲要淋上先前既炸蒜香蔥,啖啖甘香脆卜卜!太香關係,打包左餘下既炸蒜香蔥回家🤣🫣今日最新鮮仲有紐西蘭蟶子皇!鮮甜味嘗出新高度!最後encore多一round, 前後每人4只先夠喉🤫🫢之後上招牌必點既辣酒煮花螺,從未食過帶花香味既酒煮湯汁!老闆都叫我地飲一啖果湯先!果然正!所用既螺唔係東風螺,係海螺仲要中size 太大太小都唔好食,好入味,最後連呢個湯都打包走煮面一流🤣現點清湯瑤柱白菜仔,真係一點油都無!清甜無味精,清清味蕾正👍😍煎蠔餅又係無得頂!又一次刷出新高度!外面

再上一杯冰凍紅茶,茶底係平時沖凍檸茶的茶底,夠濃同香👍

大大隻蟹鉗,清甜新鮮!

太香關係,打包左餘下既炸蒜香蔥回家🤣🫣

現點清湯瑤柱白菜仔,真係一點油都無!
清甜無味精,清清味蕾正👍😍

煎蠔餅又係無得頂!又一次刷出新高度!外面脆炸入面蠔仔爆汁,唔同出面大排檔咁會好多粉「張」住果口!力推!😍👍

雖然好飽但仲係意猶未盡,不斷問老闆仲有咩食🙈上多個豉油皇九節蝦,豉油味剛好吊出左蝦新鮮甜味,真係好正😋

中間有一段插曲,原先叫左墨魚滑釀尖椒,不過煮到一半,老闆覺得唔係最好唔比出,叫我地改食其他,好老實!
紅白酒幾多支都免開樽費,又有冰桶提供!讚👍
全程老闆老闆娘同大家一齊傾偈!閒話家常,絕對係好用心同好有愛的餐廳🥰
2022-11-08
Type of Meal