2020-07-12
米芝蓮一星餐廳主要分兩層dining room & drawing room, 兩層嘅設計都唔同,本人比較喜歡地下drawing room既設計!* 嚟呢度食梗係要食佢嗰隻主打本地黃油雞Poulet jaune roti , 話晒成隻雞一定夠四人食,正式上菜前侍應將成隻烤雞令俾我哋睇,陣陣香草味已經吸引着我了,用咗本地嘅三黃雞,雞尾插着香草,跟住侍應就會拿返去廚房將隻雞斬件,隻黃油雞好嫩口,好夠滑,胸肉都唔覺鞋口,叫呢隻雞仲有日本新瀉米飯和沙律菜跟,呢個飯簡直同呢隻雞好配合,啲飯嘅質地好好食好似一粒粒嘅蒸飯,更用咗雞湯去煮,所以個飯特別香,上邊佢仲加咗啲蔥同脆薄薄,一啖飯一啖雞好正,另外仲有醬汁可淋在雞上,呢隻雞係必食!