2019-03-11 69 views
今日同朋友嚟到銅鑼灣覓食,由於我哋兩個都好鍾意食日本料理,所以我哋就揀咗呢間餐廳餐廳環境闊落,坐得都幾舒服,店員不時添茶遞水,態度好好。👍午市套餐選擇頗多,熟食同壽司刺身定食各有一份Menu。我就點左個最有特色嘅大蔵壽司便當,而友人就點左銀雪魚西京燒定食。💁🏻‍♀兩個set lunch均配有前菜,麵豉湯同埋茶碗蒸,十分豐富及精緻。😼朋友的銀雪魚西京燒,魚肉嘅油脂豐富且滑身👏,魚皮煎到脆卜卜,整體層次豐富,友人十分滿意。😘而我嘅壽司便當就有三層:第一層為三款刺身,識落均新鮮肥美。🥳第二層為三款壽司,其中最欣賞係帶子壽司,粒帶子極厚身🤤,至於卷物就普通左🤔。第三層拖羅蓉海膽三文魚子丼飯,分量夠晒飽肚,海膽creamy味道食落正常。最後套餐仲包左份天婦羅🍤,好滿足😏~呢餐飯我同友人都食得十分滿意,下次有機會會再嚟幫襯🥰
餐廳環境闊落,坐得都幾舒服,店員不時添茶遞水,態度好好。👍

午市套餐選擇頗多,熟食同壽司刺身定食各有一份Menu。

呢餐飯我同友人都食得十分滿意,下次有機會會再嚟幫襯🥰