疫情終於緩和,我哋可以約埋朋友仔去食晚飯喇!但淨係食晚飯又好似單調咗啲,所以我哋嚟到佐敦名峻會,呢度除咗可以督波,仲可以打吓麻雀,一舉三得。而且名峻會仲有好多獨立嘅房間,私隱度非常高,講吓八掛嘢都唔拍嘈到人啦!至於晚餐方面,名峻會以中菜為主,食物選擇都唔少。涼拌雲耳前菜就揀咗涼拌雲耳,雲耳充滿陳醋嘅酸甜味,口感爽脆,係夏天開胃菜首選!粟米魚肚羹粟米魚肚羹係小朋友最愛,但其實香甜粟米含維他命E同抗養化物,再配上含豐富膠原蛋白嘅魚肚,湯羹美味又養顏,啱晒我哋呢啲日夜癲倒又長期吹冷氣嘅都市人啦!姜蔥魚腩煲魚腩份量好多,魚肉非常嫩滑,加上薑蔥調味,味道非常有層次。但略嫌魚骨較多,食嘅時候要小心。沙嗲肥牛煲沙嗲肥牛煲夠晒熱辣辣,送飯一流!我就鍾意肥牛唔會太大塊,食嘅時候夠晒方便,十分細心!至於,精華所在當然係煲入面嘅粉絲,索晒沙嗲汁,好正!

涼拌雲耳

粟米魚肚羹