我上網見君蘭係銅鑼灣開咗一間好特別嘅麵包店,我身為一個麵包超人,當然唔會放過!去到見到啲麵包真係好靚好精緻,好似啲精品咁放喺度!而且係每日由師傅新鮮焗製,100% MADE IN HONG KONG添!嘩!咁吸引!真係忍唔住出手買返幾個同阿仔分享!🌟阿仔特別推介:法式芒果布甸包有啲糖霜喺麵包上面,食落甜甜地又夠鬆軟,好好味,布甸好滑,芒果又唔會酸!🥐小牛角系列我揀咗開心果,提拉米蘇,香濃咖啡,玫瑰伯爵茶!牛角包好脆,每個口味嘅cream都好滑好香濃,特別係玫瑰伯爵茶嘅玫瑰味,陣陣花香,加上伯爵菜,甜而不膩!🍞菠蘿包我揀咗麻糬芝麻菠蘿包同真。菠蘿包麻糬芝麻菠蘿包有好香濃嘅芝麻味,入面仲有黑芝麻忌廉添!麻糬煙煙韌韌,但唔黏口,夠晒口感!真。菠蘿包真係有菠蘿架😂菠蘿仲好juicy❤️🍞火腿芝士酸種三文治個包好鬆軟,配上無得輸嘅火腿加芝士,早餐食呢個,夠飽肚又好食!佢地仲有好多包都好想試,真係好吸引!下次去銅鑼灣,真係要試埋其他先😋😋😋

🌟阿仔特別推介:法式芒果布甸包

🥐小牛角系列

🍞菠蘿包
我揀咗麻糬芝麻菠蘿包同真。菠蘿包

🍞火腿芝士酸種三文治

2024-03-25