2022-12-29 51 views
今日去左K11 Musea,之前都冇黎過,原來都幾多野行,途經呢間餐廳,感覺好有藝術感,又多公仔畫作擺設,仲有野賣,係岩晒打卡嘅地方,就入去試試同朋友叫左日本和牛西冷同all day breakfast南瓜湯首先係上咗個南瓜湯,入邊有啖啖嘅南瓜肉,十分之香濃好味日式和牛西冷扒我地叫左七成熟,切開顏色非常鮮嫩,唔會太生同太熟,唔會韌,肥瘦均勻,可以點少少鹽提味,和牛入口即溶,啖啖牛肉既香味,超正另外啲南瓜粒同香蒜片都幾可口All day breakfast廚師有俾心機擺設過,而且材料十分之豐富,入面有黑松露炒蛋,有香腸,火腿,煙肉,仲有菠蘿,大啡菇同雜菜沙律,啲蛋炒到好嫩滑配黑松露味道好夾,香腸同煙肉都煎到好香口,大啡菇亦十分惹味,菠蘿同蕃茄仔比到清新嘅感覺,唔會咁膩,另外加左沙律醬嘅什菜沙律,酸酸甜甜,非常開胃。跟餐餐飲熱檸蜜,唔會酸,有蜜糖中和返甜品TIRAMISU有濃濃嘅咖啡味,而且唔會好甜,十分之推介

同朋友叫左日本和牛西冷同all day breakfast

南瓜湯
首先係上咗個南瓜湯,入邊有啖啖嘅南瓜肉,十分之香濃好味

日式和牛西冷扒
另外啲南瓜粒同香蒜片都幾可口

All day breakfast

跟餐餐飲熱檸蜜,唔會酸,有蜜糖中和返

甜品TIRAMISU
有濃濃嘅咖啡味,而且唔會好甜,十分之推介
  • Tiramisu