2020-07-02 48 views
去開🕊鳥語嘅朋友仔有福了!當你滿足於鳥語嘅簡潔嘅環境&食物嘅質素,但經常性好難訂到枱?𝙳𝚘𝚗'𝚝 𝚠𝚘𝚛𝚛𝚢!因為鳥語係 K11musea 開多咗間分店🌸 :花香🥳🥳 ,以後食野又多個選擇了~好有詩意,齊集「鳥語花香」☺️·廢話唔多講,基於🍎都幾臭手嘅緣故,所以好安全咁揀咗🌸花香特色大蝦卡邦尼意粉,🗻藍色富士山拿鐵,🥜🍞粒粒花生醬芝士厚吐司配鮮奶麻糬。·🌸花香特色大蝦卡邦尼意粉 $128一上碟,第一印象好𝙸𝙶𝙰𝙱𝙻𝙴!大大一碟,好似楚河漢界咁,一邊意粉,一邊特色大蝦🍤,中間就以雞蛋🥚做中心點。不得不說依間意粉非常成功,啲卡邦尼汁多到可以浸成晒個碟底,絕對唔需要擔心唔夠汁!而且醬汁嘅比例,雞蛋𝚟𝚜忌廉嘅比例完美,醬汁飽滿又𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢!!拮穿雞蛋後同醬汁攪拌,令每一口意粉更增添濃濃飽滿感!食多幾啖真係會好易濟🤣🙈 成碟意粉嘅大蝦🍤都有5/6隻嫁,對得起$128依個價錢☆ 另外一點店家做得非常貼心,係醬汁上增添紅椒粉,吊出甜味之餘又令大家無咁快濟 ☆·🗻藍色富士山拿鐵 $52非常老實,我點佢都係因為個樣好𝙸𝙶𝙰𝙱𝙻𝙴,事實又真係😂!即係拿鐵混入蝶豆花,厚厚嘅牛奶泡沫於上,慢慢沉澱,漸漸演變成

🌸花香特色大蝦卡邦尼意粉 $128

🗻藍色富士山拿鐵 $52
非常老實,我點佢都係因為個樣好𝙸𝙶𝙰𝙱𝙻𝙴,事實又真係😂!即係拿鐵混入蝶豆花,厚厚嘅牛奶泡沫於上,慢慢沉澱,漸漸演變成一座美麗嘅富士山🗻。
味道⋯蝶豆花,真心試到有味我真係哇哈哈🤣,味道偏甜,影相呃like首選
🥜🧀🍞粒粒花生醬芝士厚吐司配鮮奶麻糬 $68

驟眼望似唔似奶醬多加麻糬😂但錯了, 餐廳嚴選用丹麥多士🍞,烘焙完再淋上滿滿嘅花生醬🥜混煉奶,務必令你感受甜嘅極致!為咗令大家感受更深刻,居然係吐司🍞入面再放入芝士🧀!既甜既鹹嘅味道攻陷味蕾。兩相衝突嘅感受更令人忘懷!最上面嘅鮮奶麻糬都唔放過,沾上花生顆粒🥜!麻糬就建議趁快食,放耐咗會影響口感☺️
💡 唔知係咪心理作用😂我覺得花香啲分量比鳥語多哎🤣 ·

2020-06-16