2021-07-28
集Café 同bar於一身嘅舖仔,靠牆有排得好整齊嘅酒櫃🍾當日去食嘢除咗後生仔女食Café food,都有唔少成熟嘅社會人士去飲酒傾偈🍷我哋去嘅目的就梗係食嘢打卡啦🤪·<牛油果烤雞沙律> ʜᴋᴅ 98賣相好唔錯🥗雞胸肉未至於好嫩滑,但一啲都唔鞋,配埋甜甜哋嘅dressing好好食😋牛油果熟得啱啱好🥑沙律菜嘅dressing係偏酸嘅黑醋,非常開胃😎好欣賞佢洒上腰果碎,令到佢增加咗口感同帶nuts嘅香味🥜·<比利牛利意粉> ʜᴋᴅ 90好有驚喜嘅一款意粉,蒜味非常香濃🧄仲有番茄酸酸地嘅醬汁好啱我口味🍅驚喜嘅仲有份量唔少嘅牛舌👅雖然係以角切烹煮,不過都唔會太乾瘦,如果可以去埋個表皮就更appetizing啦😜·<𝔾𝕣𝕖𝕖𝕟 𝕋𝕖𝕒 𝕃𝕒𝕥𝕥𝕖> ʜᴋᴅ 36本來以為係抹茶鮮奶🍵原來係綠茶🙈帶有綠茶嘅微微青澀味,不過都係奶味較重🍼熟悉嘅味道令我諗起童年零食,係旺旺茶凍嗰隻味呀🤣·<𝟛𝔻 ℂ𝕙𝕠𝕔𝕦𝕔𝕚𝕟𝕟𝕠> ʜᴋᴅ 70想嚟呢間cafe嘅其中一個原因都係因為有3D拉花🤩不過可以做立體拉花嘅飲品得三款,呢杯就係偏苦甜嘅朱古力🍫拉花
<牛油果烤雞沙律> ʜᴋᴅ 98
<比利牛利意粉> ʜᴋᴅ 90
<𝔾𝕣𝕖𝕖𝕟 𝕋𝕖𝕒 𝕃𝕒𝕥𝕥𝕖> ʜᴋᴅ 36
<𝟛𝔻 ℂ𝕙𝕠𝕔𝕦𝕔𝕚𝕟𝕟𝕠> ʜᴋᴅ 70
想嚟呢間cafe嘅其中一個原因都係因為有3D拉花🤩不過可以做立體拉花嘅飲品得三款,呢杯就係偏苦甜嘅朱古力🍫拉花交比barista發辦,整咗隻牛牛出嚟🦛得意到有啲唔捨得到摧殘佢🥺
飲品同熟食都有水準嘅小店,非常值得支持🥳