好朋友由九龍區入元朗搵我掃街,然後佢係網上報導得知呢間店,見到個「海膽黑松露菌芝士牛肉漢堡包$98」賣相姣好,於是就慕名而來朝聖一下。是日中午唔多人,門外擺放咗啲枱櫈,氣氛幾輕鬆寫意。坐低拎張menu望望,點餐就入店內。由於我地一心掃街,所以只係簡單揀咗一款漢堡包配薯條汽水。店內員工唔多,所以製作時間都頗長。但幸好天氣都算不俗,有微風傾下計慢慢等還好。最先到嘅係薯條,份量適中,但熱度略嫌唔夠熱,可能人手唔夠,炸起後放咗一陣先送出泥。如果新鮮熱辣啲,應該好好食。雖然薯條到咗,但都再等咗一段時間漢堡包先到。先講講包嘅大細,唔算十分大個,但女仔份量應該會飽。打開個包睇落其實好足料,但食落因爲每款食材味道都好特出,重味蓋重味,所以此配搭令我有啲詫異。生菜新鮮爽口但份量太少,芝士面上熟透嘅海膽添幾份口感;而味道大部分都係重重嘅牛肉同黑椒嘅味道,相當可惜嘅芝士味、黑松露味同秘制海膽醬味都消失得無影無蹤。以上只係我認為呢個漢堡包配搭有啲不足,但其實佢地包內夾住嘅牛肉漢堡,個人覺得係相當唔錯,所以我同朋友都一致覺得,或者最基本嘅「芝士牛肉漢堡包$30」應該表現唔錯! 其後係網上碌人地啲Video Vl

薯條

海膽黑松露芝士牛肉漢堡包

其後係網上碌人地啲Video Vlog見到店內嘅「鵝肝芝士牛肉漢堡包$88」都好似幾抵食同出色,有機會試試。
Type of Meal
Lunch