2018-05-09 80 views
今日目標係九龍灣會展中心的武士拉麵.算係地理位置比較唔方便嘅拉麵店,but評價很高.今日趁去狗展做野就順便一探究竟Lunch時間比較平,不過之前做功課嘅時候我就在佢嘅招牌德川將軍拉麵(醬油魚介豬骨)同武田將軍拉麵(牛乳湯底)之間掙扎,然而lunch冇武田可以揀,咁我就揀左始祖將軍拉麵哈哈,畢竟我真係怕魚湯會腥湯底非常唔錯,濃而不膩,叉燒有火炙過,香味濃郁肥瘦適中.除左價格平仲送餃子或者飯.餃子鮮味多汁.有4種調味放係度,黑蒜油味道重,雖然好香但係建議先食一陣原味之後再加d嘗試下.另外就係香港傳統辣椒油啦.仲有旁邊嘅魚油同七味粉,我就冇嘗試.總體黎講非常唔錯!唔知尖沙咀嗰間lunch時間會唔會排隊而且有冇優惠呢~性價比好高,味道完全超出價格

始祖將軍拉麵
始祖拉麵
餃子

性價比好高,味道完全超出價格
Other Info. : 只收現金..用慣八達通嘅我差d以為會唔夠錢埋單....
2018-05-08
$64 (Lunch)
始祖將軍拉麵
始祖拉麵