2007-03-20
早幾日帶左女友黎左呢度食晚餐, 因為唔知去邊度食野好同埋記得呢度d野食唔差, 所以決定試試! 不過去到去門口, 都係睇下個餐牌先, 見個晚餐都好似幾食, 咁仲有波睇, 仲要係紅魔鬼添, 咁好配搭, 決定入去!入到去人唔多, 所以有好多位, 咪搵一張可以方便睇到波! 招呼都幾好, 環境就似酒吧多過似餐廳, 不過氣氛都可以, 係d位就逼少少! 跟住叫左兩個晚餐, 一個係黑椒西冷, 一個係丹麥雞扒!食西餐照例係食飽同飲餐湯先, 麵包係蒜蓉包, 之前係唔知, 有少少喜出望外, 蒜蓉包都夠熱夠脆, 蒜蓉不多不少好, 好香好味; 餐湯係白湯, 有磨菇同埋粟米, d料幾足, 不過咸左d; 主菜就係黑椒西冷配意粉同埋丹麥雞扒配白飯, 黑椒西冷差唔多六成熟, 肉質都幾好, 夠香夠鬆; 丹麥雞扒就差少少, d雞扒唔得滑, 但都算煎得香, 可以啦; 但係黑椒汁就差少少, 唔算香同唔算辣! 不過睇見紅魔鬼贏波, 加埋d野食唔差, 總括黎講我都覺得可以接受, 下次timing再黎睇下波食下飯都唔錯架! 埋單$120連貼士, 睇波兼食飯, 雙料娛樂, 抵玩!