2015-09-14 330 views
無時無刻需要一點甜,放工走左去食雪糕三文治補甜一下 由雪糕 + 曲奇/ 菠蘿包 + topping = 雪糕三文治Menu入面,荔枝味、玫瑰花味、士多啤梨味最想試,可以試左味先買,一試之下最後吸引我地係「果鐽味」呢,細問之下這個雪糕係加左莓、鮮士多啤梨及鐽皮∼ 好有新鮮感,雪糕味道入口唔會好甜,質地就普通滑啦,但勝在加入不少果肉同鐽粒,令到口感好豐富。呢個三文治一塊係雙重朱古力曲奇 & 另一塊榛子曲奇,個人大愛朱古力口味,口感似brownie,有咀嚼感,榛子曲奇口感鬆化型。我呢個topping orea : )友人的雪糕菠蘿包(她同樣選了「鐽皮味」雪糕,我地心水推介∼初頭都擔心曲奇加雪糕會比較甜,好彩成品甜度岩岩好
無時無刻需要一點甜,放工走左去食雪糕三文治補甜一下

我呢個topping orea : )
友人的雪糕菠蘿包(她同樣選了「鐽皮味」雪糕,我地心水推介∼
初頭都擔心曲奇加雪糕會比較甜,好彩成品甜度岩岩好
2015-09-10
TakeAway
$48 (Tea)