(Non-member)
2007-10-14 46 views
國慶日午市去食, 1pm入座率都到一半, 坐下招呼好似很好, 落完時逐樣覆述番叫左咩俾你聽, 驚你填錯號碼。落單不用三分鐘即上到『牛油雞翼(六隻)』, 分別係三隻中翼連翼尖, 同埋三隻搥。未食前, 真的想問下老板, 每隻雞係有多少隻雞翼呢? 佢又有多少隻腳呢? 一入口, 我就覺得問來都多餘的, 同以往的牛油雞翼比較上來, 牛油的香味唔覺, 卻感覺係一口肥油, 以往沒有油林林的感覺現在附上埋。三絲檬粉一般, 料很少, 無咩烹調技巧可言。椰青海鮮焗飯, 吃到少少椰味的豆粉獻汁, 海鮮粒都唔多, 不過椰子汁會成杯俾回你。可幸的叫了一個入得口同吃得過的咖喱牛腩, 不過連埋上的法式麵包我就不懂欣嘗, 相信法式麵包不會如此劣質的。越式炒西籣花不過不失, 只係我覺得略為鹹了一點。繼上次在葵芳吃飯後, 又發現一個『優質』的女服務員, 一見人停了手就問人係唔係唔要, 在此希望各位有幸做食肆的人, 唔好再當個個食客都係機器或者係焚化爐, 當人食野食到咁上下都要消化一下先再吃下去的, 下次見到人停手唔好即時問人要唔要, 等待多兩三分鐘都見唔到客人掂檯上食物先埋去問人, 咁人客先唔會有個錯覺你係趕人走囉。我最

繼上次在葵芳吃飯後, 又發現一個『優質』的女服務員, 一見人停了手就問人係唔係唔要, 在此希望各位有幸做食肆的人, 唔好再當個個食客都係機器或者係焚化爐, 當人食野食到咁上下都要消化一下先再吃下去的, 下次見到人停手唔好即時問人要唔要, 等待多兩三分鐘都見唔到客人掂檯上食物先埋去問人, 咁人客先唔會有個錯覺你係趕人走囉。我最憎就係一放下筷子就埋檯趕住收野的侍應, 你叫我如何有心情付多一點貼士俾你呢。