🍽 餐廳:粵點軒📍地址:元朗好順利大廈1座9號,地下57﹑65﹑66﹑68A本身冇諗住寫食評,所以冇影到相。不過想支持下好餐廳,都係出一篇啦!響雞地新開的點心店。$88套餐價,有燉湯、蒸飯、黑芝麻卷,呢個價錢同埋環境,真係好抵。燉湯要讚!是日係花旗參燉老雞湯,熱辣辣,有花旗蔘味,感覺好正氣!最重要係好飲!蒸飯好好食,唔會蒸到d飯一pat野咁,入面用料都唔錯唔hea,我老公大讚鳳爪排骨飯係佢食過以來最好食嘅!黑芝麻卷好食,好濃芝麻味!黑蒜姬松茸豬肉燒賣幾特別,姬松茸好香!臨尾叫埋兩個甜品,失傳塘沙翁,好少地方造啦,即叫即整!好香蛋味!外脆內軟,唔會好甜!雪燕芒果椰汁奶凍,正正常常,上面有雪燕都唔吝嗇,個人覺得芒果有啲酸,下面椰汁果凍都ok,唔特別。食到9點幾先走,所以影相果陣冇咩人,本身7-8:00去到都有4-5枱客食緊。服務態度好好,有招呼有禮貌。光線鮮明,裝修雅緻大方。
🍽 餐廳:粵點軒

黑芝麻卷好食,好濃芝麻味!

黑蒜姬松茸豬肉燒賣幾特別,姬松茸好香!

失傳糖沙翁

都ok,唔特別。

• 鳳爪排骨飯
  • 黑芝麻卷