2014-08-21 1283 views
平日晚上8:30pm, 人流少, 而且新鋪近地鐵站呢邊, 都方便.舊懷裝飾有味道, 店員有禮又快手, 最中意卡位, 而且都唔算迫, 冷氣夠哂涼. 揀好食物, 下單, 送餐都順暢又快. 特餐 ($52) - 雞批浮台 (青荳蓉湯) :店員準備左茄汁幫我加入批內, 但我唔打算落茄汁, 所以拒絕了, 店員也很有禮. (個人覺得加茄汁怪怪).青荳蓉湯好夠青荳味, 而又冇草青味, 做得不錯, 冇西式湯甘creamy, 但都順滑, 只係唔夠熱.雞批料唔算多, 而且皮比較厚身, 可能配湯食, 感覺都岩岩好. 最正係個皮有牛油香, 批面酥脆.估唔到雞批同青荳蓉湯係甘夾既, 新期好玩的組合. - 香蕉班戟 : 班戟不夠食評相中的厚, 香蕉分量也少了, 連醬汁也很少, 應該是整份香蕉班戟分量都變少了.可能太夜啦, 又冇咩客點呢個餐, 所以將餘下又不夠既食材黎做. 不夠雞批浮台吸引.不過合桃配香蕉班戟很好味, 增加咬口, 加分.25號餐 ($58) - 星洲炒米 : 米粉夠幼身有彈性, 炒得乾爽惹味, 又夠獲氣. 但係配料都在碟底, 要自己伴勻黎食.整體味道幾好.

揀好食物, 下單, 送餐都順暢又快.

特餐 ($52)

- 雞批浮台 (青荳蓉湯) :

估唔到雞批同青荳蓉湯係甘夾既, 新期好玩的組合.

- 香蕉班戟 :

不過合桃配香蕉班戟很好味, 增加咬口, 加分.

25號餐 ($58)

- 星洲炒米 :

整體味道幾好.