2024-09-02 452 views
新都會俾人感覺係好多嘢食好多嘢買亦都行得好舒服隔離喺葵涌廣場,但係兩個地方感覺唔一樣,而新都會比較集團式,大型一啲,比較有規律乾淨調理嘅餐廳駐守!今次揀咗二有呢間門面都好吸引嘅拉麵舖!樂麵成間店都係紅色為主,感覺日本風味好重,所以好期待佢個拉麵好日本地道嘅味道!首先嚟個真熬雞白湯蕎麥拉麵!雞湯味濃!唔稀又唔杰撻撻,剛好日本拉麵湯底嘅味道!配埋蕎麥拉麵蛋口程度剛剛好!配菜仲有紫洋蔥碎粒,撈埋落啲面度一流!再嚟雙重花雕雞湯伊麵,好重花雕味,但係唔係搶喉嗰種!又係雞湯配搭撈埋紫洋蔥水連埋麵一齊食,有質素都有8.5分,叉燒亦都好薄,配埋面食係好食!單食就比較單調!所以一定每食一啖要飲個湯!咁先係最夾!
今次揀咗二有呢間門面都好吸引嘅拉麵舖!
配菜仲有紫洋蔥碎粒,撈埋落啲面度一流!
所以一定每食一啖要飲個湯!咁先係最夾!
1910 views