2022-05-18
約朋友食飯有時大家想食唔同既野都幾麻煩今次我想食雞煲, 而佢就想打邊爐,雖然坊間有好多間都係雞煲同打邊爐係一齊食既但朋友就唔鐘意食完雞煲再放湯落去, 咁食會好肥喎好彩比佢搵到間係雞煲同邊爐係完全分開的, 所以我們就可以解決到煩惱啦!D間人和月位於海防道, 係TST MTR出左行幾步就到, 位置幾方便飲品係任飲櫃比客人自取仲有糖食任食, D配料仲有好多款可以揀入面環境都幾新淨, 而且衛生情況都好好, 坐得同食得都舒服首先黎到係雞煲, 我地叫BB辣, D個辣度岩晒我地, 淺嘗辣味能吊起整個味道就好, 味道層次感都豐富, 而雞肉都幾厚肉, 而且都係雞腿位黎, 可以啖啖肉, 食得特別滿足食完就黎左邊爐既胡椒豬肚湯底, 料都好充足, 有好多胡椒同豬肚, 但真係要比D時間胡椒出味, 初初食係好似唔夠胡椒味咁, 食食下胡椒出左味就越食越想食而邊爐必食既牛都有好多款, 唔同部位都有唔同牛味同埋口感, 而我地最鐘意就係牛胸爽, 口感特別, 少少爽得黎帶點油脂味, 出面真係唔多可以食到除左食牛外, 可以掃QR點可以任食既食物, QR code點到的我地最鐘意就係蝦同埋脘魚片蝦都幾新鮮, 幾彈牙而富有蝦味脘
今次我想食雞煲, 而佢就想打邊爐,
雖然坊間有好多間都係雞煲同打邊爐係一齊食既
但朋友就唔鐘意食完雞煲再放湯落去, 咁食會好肥喎
飲品係任飲櫃比客人自取
仲有糖食任食, D配料仲有好多款可以揀
入面環境都幾新淨, 而且衛生情況都好好, 坐得同食得都舒服
除左食牛外, 可以掃QR點可以任食既食物, QR code點到的我地最鐘意就係蝦同埋脘魚片 蝦都幾新鮮, 幾彈牙而富有蝦味
脘魚片我地估計係酸菜魚既魚黎, 冇叫到酸菜魚依架可以食返夠本, 魚質幾滑嫩, 而且冇骨, 食得好爽
另外仲可以出面夾食物, 如菜, 丸, 魚皮呢D, 呢D就大路野唔多講啦
最後食埋個甜品, 大滿足!
總結不論雞煲定邊爐都幾好味, 環境唔錯, 而且服務真心好好, 值得同其他朋友再黎食過!