2022-07-20
👁🗨幸福雞煲(7.5/10)💲168.好耐冇食過雞煲啦🥹呢日食左呢間鼎爺開既雞煲🤔入面既裝修公仔都用左鼎爺卡通版既樣做招牌🥲呢度主力推介係90分鐘飲食雞煲,可以任食雞件,仲會送埋一個蔬菜籃,入面有金菇,娃娃菜,冬菇,三同埋粟米,份量都係吾少🧺兩個人食其實另外叫多一兩樣配料都已經夠哂飽😂因為就算冇添食啲雞件,入面啲雞既份量都已經有好多😬成個既雞煲都非常惹味,揀左bb辣,辣到岩岩好,岩哂吾係好食得辣既我,每一舊雞又大又滑,多數都係雞脾位咁😇打到咁上下,加湯變打邊爐果時,就會感覺比就咁食雞果時辣,不過辣度都仲接受倒.👁🗨 鮮腐竹(7/10)💲38.鮮腐竹份量都幾多,用離打邊爐吸哂啲叫湯既精華🤡食落都滑身有腐竹味.👁🗨炸魚皮(7.5/10)💲48.➰炸魚皮又係打邊爐吾會少得既野😂離到見倒個份量都有啲嚇親,因為都幾大碟,一塊一塊咁疊住,每一塊都大大塊又長身,非常香口,吾會有油益味,呢個推介 .👁🗨 雜錦丸拼盤 (7/10)💲48.呢個雜錦丸拼盤有4款,每款有兩粒,入面有牛丸,白魚蛋,墨魚丸同貢丸,每一粒都爽口彈牙,牛丸同墨魚丸味道都突出,食完雞煲入面啲雞,再食丸,真係夠哂飽😂😂.👁🗨
好耐冇食過雞煲啦🥹呢日食左呢間鼎爺開既雞煲🤔入面既裝修公仔都用左鼎爺卡通版既樣做招牌🥲 呢度主力推介係90分鐘飲食 雞煲,可以任食雞件,仲會送埋一個蔬菜籃,入面有金菇,娃娃菜,冬菇,三同埋粟米,份量都係吾少🧺 兩個人食其實另外叫多一兩樣配料都已經夠哂飽😂因為就算冇添食啲雞件,入面啲雞既份量都已經有好多😬成個既 雞煲都非常惹味,揀左bb辣,辣到岩岩好,岩哂吾係好食得辣既我,每一舊雞又大又滑,多數都係雞脾位咁😇 打到咁上下,加湯變打邊爐果時,就會感覺比就咁食雞果時辣,不過辣度都仲接受倒
👁🗨 鮮腐竹(7/10)💲38
👁🗨炸魚皮(7.5/10)💲48
👁🗨 雜錦丸拼盤 (7/10)💲48
👁🗨 荔枝蘆薈綠茶 (7/10)💲34
本身諗住叫芝士奶蓋茶,點知冇哂🥹但係呢杯荔枝蘆薈綠茶都好飲既,食完咁濃味既雞煲飲番啲清淡啲既野fresh下🤡甜度算係適中,有三大粒荔枝肉,粒粒蘆薈,好有咬口
🔛 整體評分(7/10)