2021-05-26
話說朋友想打邊爐 但我又想食點心錦我就上網搵下 有冇兩全其美嘅嘢點知比我搵到呢間一黎到店員好主動問想食雞煲定係打邊爐我朋友就話打邊爐出面有調味料區:有豉油 芫荽 蔥 蒜 辣椒仲有嘢飲區:可樂忌廉鮮奶啤酒都有 啤酒任飲真係好抵我朋友係食肉獸 叫咗幾款牛肉同埋豚肉片試吓美國頂級肩隻牛肉:肥瘦均勻 一啖入口重牛味 又唔會過韌 牛板腱:紋理清晰 帶有根莖 食落爽口肥牛:一般無咩特別 但起碼入到口豚肉:唔鞋口 帶有豬酥味 都可以鯇魚腩:超級爽口彈牙 骨又少 生菜:新鮮大棵魚皮: 超級脆口 好食到停唔到口椰香炸饅頭: 熱辣辣炸起點埋煉奶邪惡到極😀點心來講黎 真係拍得住出面酒樓食紅棗糕:煙韌有咬口 紅棗味好濃 又唔會太甜熱食剛好燒賣:一籠幾足4粒 入面有蝦肉同埋豬肉 蟹肉同埋豬肉嘅比例50 50 用料紮實 芋頭排骨:好多粒排骨 有啲有軟骨位好好咬 芋頭整得好腍流沙擂沙球:係一粒俾芝麻湯圓更大嘅波波 入面充滿芝麻餡料 唔會過甜 出面用黑白芝麻包裹住 一咬落去芝麻去香出曬黎 值得一試灌湯餃:呢個閑閑哋喺出面叫到$40 入面有豬肉雞肉蟹柳數素翅同菇粒 足料之餘 啲雞湯水又夠甜 必叫呀😍蝦餃:入面大大粒蝦肉
錦我就上網搵下 有冇兩全其美嘅嘢
點知比我搵到呢間