2022-07-19
斗滾係我暫時喺香港食過最抵食,又好食嘅任食雞煲火鍋。因為大家都知道任食唔可以要求咁高,而且只需二三百一位,志在係過吓癮,同一時間可以滿足雞煲同火鍋嘅願望。但係斗滾真係令我改變對任食嘅睇法。首先坐低店員亦都有介紹用餐順序,先食雞煲,然後蒸海鮮,接着飲燉湯,最後打邊爐。雞煲一上枱已經好香,店員話要每2分鐘再炒一次,一共四次就食得啦。加埋芫荽蔥,真係好惹味😋最欣賞係有豆腐卜,紫洋蔥🧅,兩樣都入晒味,正👍🏻我哋一行10個人,先叫兩個雞煲,都唔使20分鐘已經要再order多兩個。我哋唔敢食咁多🤣因為驚之後食唔到,所以最後四個就收手啦。食完雞煲之後等10分鐘左右就上海鮮。一個大圓盤裝晒10個人嘅份量,好壯觀😛真係唔食得都睇得。海鮮包括有鮑魚,魚,聖子,扇貝,蝦,沙白,煮法都係豉油蒜蓉加少少辣椒🌶️。蒸嘅時間啱啱好,唔會老,食到鮮味。而且有殼嘅海鮮都會先脫殼,咁就更加方便食啦。跟住就係燉湯時間,我哋揀咗涼瓜花膠雞湯,仲有竹絲雞湯。兩款湯滾咗之後每人飲一碗就可以打邊爐。兩款湯都係勁足料,尤其是竹絲雞湯,真係原隻雞上,加埋紅棗桂圓桃膠,即刻覺得飲完好養生。打邊爐嘅主角就梗係手切牛頸脊!非常非常有肉味,而且
打邊爐嘅主角就梗係手切牛頸脊!非常非常有肉味,而且唔會因為仼食而薄薄一片,好新鮮,而且一盤嘅份量亦都不少。我地叫到第10盤既時候,份量依然咁多。其他配料就可以出邊自己攞,10分推介墨魚滑蝦滑。入面嘅餸仲多過啲粉漿😀食得到粒粒墨魚肉,又彈牙爽口。大家一定要試下。我哋食食吓唔經唔覺食咗四個鐘🤣🤣好滿足呀
大家一定要bookmark呢間餐廳,一大班人一齊去真係好開心,可以試多啲嘢。下個月又有朋友生日😍,我哋又book咗再去🤣🤣因為性價比真係好高。