2015-07-25 503 views
今次係第三次黎九龍城嘅肥肥任食雞煲,21:00後係138元,呢個時間啱哂我,第一次黎冇乜人,我都係经過見新開試下,但今次就好爆場,除左雞煲,最鐘意食佢個三款料嘅蒸鍋(有名堂,但我唔記得左),蒸盆上有雞,豬膝肉(似豬頸肉),班塊,醃得好入味,下面墊左金菇菜,索哂啲肉味,正!食完再用下面嘅湯打邊爐,一個價錢,兩種食法,抵!雖然火鍋料選擇較少,但基本嘅肥牛,雪花牛柳粒,羊肉片,脆鯇片,丸類,餃子,菜類同菇類都有,最得意係火鍋料竟然有咸豬手,另外各種汽水啤酒,雪糕都係任攞, 最愛佢嘅熟食小食……海哲,靑瓜。最貼心嘅係佢嘅火鍋料可選大細碟,唔駛浪費,但今次去個廚房就太懶惰,剔左細碟嘅都執好多,例如紅薯粉俾左一大籃,蕃茄都成8舊,因為得兩個人,到最後都係食唔哂,有啲唔開心,又唔想夾硬食,希望老闆可以跟進一下,以免客人食唔哂之餘,貴舖嘅成本亦多左。
蒸鍋
2015-07-22