2021-06-09
夏天最爽就係嘆住冷氣打邊爐🍲 今晚就嚟元朗呢間小店試吓雞煲同埋打邊爐🤤 點完餐之後會有一大盤醬料任攞唔嬲☺️🐓 魔鬼雞煲(BB辣)$288/隻大大煲,隔住口罩都聞到好香!利申我哋唔太食得辣,嗌左BB辣都覺得好辣,又麻又辣,幾爽😂 入面有雞肉、雲耳、豆卜,雞肉真係好好肉地,肉質嫩滑,唔會食到好多碎骨👍🏻 豆卜索晒啲湯汁,所以會辣上加辣🌶️🐂 蜜椒薯仔牛柳粒 $68牛柳粒表面甜甜地,肉質非常嫩口,一口一粒好開心🥳 薯仔外脆內軟,呢個大家都讚不絕口👍🏻 另外仲有三色椒🫑,感覺健康啲~即叫即炸脆響鈴 $38可以就咁食,或者打邊爐~ 果然係即叫即炸,就咁食嘅話口感鬆化香脆,邪惡但好食😋 如果打邊爐就會軟腍,幾有咬口~ 花膠 $58口感滑嘟嘟又彈牙,每一啖都係滿滿嘅骨膠原,索埋雞煲嘅辣汁,更加入味🤤🐂 瀑布芝心牛丸 $68/份牛味香濃,口感好彈牙,咬落入邊係爆漿芝士,仲做到拉絲嘅效果,芝士味濃郁👍🏻🥟 手工韭菜餃 $38做到皮薄餡靚,外層嘅皮唔會覺得好似食緊麵粉嘅感覺,入邊嘅韭菜餡好足,而且調味唔錯😊🐂 牛魔王拼盤(大)$488上台都幾震撼😲 有好多唔同種類嘅牛,雪花靚,唔會好薄切無肉地,當中最鍾意啲
🐓 魔鬼雞煲(BB辣)$288/隻
🐂 蜜椒薯仔牛柳粒 $68
即叫即炸脆響鈴 $38
花膠 $58
🐂 瀑布芝心牛丸 $68/份
🥟 手工韭菜餃 $38
🐂 牛魔王拼盤(大)$488
上台都幾震撼😲 有好多唔同種類嘅牛,雪花靚,唔會好薄切無肉地,當中最鍾意啲安格斯牛,牛味十足,大力推薦!
🥬 田園雜菜籃 $68
食咗咁多肉,梗係要食啲菜消滯~ 有兩種菜,份量都幾多,索埋湯汁食又係好惹味~
🥤 飲品 $18/枝
要咗果粒橙、加多寶、竹蔗茅根海底椰同埋冰糖雪梨。全部都係雪凍攞出嚟嘅,最啱食辣嘢、打邊爐嘅時候飲。見到另外一臺係嗌凍檸茶,好大杯,下次可以試吓😆
呢度唔會催人走,老闆幾nice~ 啲嘢食嘅味道真係唔錯,冇一個係伏嘅,食完真係攬住個肚走🤣