2022-08-03 752 views
【#海南雞皇🐔 】#良記新加坡去骨海南雞專門店今日又再一次去西九龍中心搵食,之前已經有谷友大力推介依度既 #海南雞飯雞冠絕全場,咁勁當然要試吓😎正午十二點幾去到,唔算好多人,立即落單,見識到阿姐既霸氣🤣 有個客包好晒外賣比佢之後先話唔要湯要其他野飲,可能個客唔知係跟湯。好快有得食,佢係雞同飯分開,加上三個外賣兜仔裝既醬汁。#例湯 好夠熱都幾大碗,係南瓜湯,味道好甜,甜到唔似真🤣油飯同樣夠大碗,飯質偏硬少少,油香唔突出。雞都真係算多,好嫩滑,而且有調味👍 海南雞既嫩滑,白切雞既味道🤣 真係幾好食♥美中不足係三個醬。個汁兜太細,件雞點唔到落去,倒出來點又唔太夠,點到雞又撈唔到飯,有點手忙腳亂😑$40 有依個質素係相當唔錯,雖然唔係我最愛既🇨🇷式海南雞,雞既質素真係全場數一數二👍推介指數:7/10良記新加坡去骨海南雞專門店深水埗欽州街37號西九龍中心8樓8F25號舖@foodiehck2022 #港飲港食平靚正 #深水埗美食 #西九龍中心 #深水埗 #午餐 #美食廣場 #抵食
【#海南雞皇🐔 】#良記新加坡去骨海南雞專門店

好快有得食,佢係雞同飯分開,加上三個外賣兜仔裝既醬汁。

#例湯 好夠熱都幾大碗,係南瓜湯,味道好甜,甜到唔似真🤣

油飯同樣夠大碗,飯質偏硬少少,油香唔突出。

推介指數:7/10

良記新加坡去骨海南雞專門店
深水埗欽州街37號西九龍中心8樓8F25號舖

2022-08-03
$40 (Lunch)
  • 海南雞飯