2018-06-29 85 views
雞翼控朋友話銅鑼灣開左間叫wing it 的雞翼專門店,仲有好多口味選擇。結果lunch time我地就去左呢個雞翼宴!小店只有十多個吧枱座位,但尚算寬闊,坐得舒服。小店主要以小食為主,除左雞翼,仲有薯條,炸芝士和洋蔥圈。雞翼有原味和脆炸選擇,可選 4 隻或8 隻,店員仲話可以雙拼,一次過試晒兩款!兩款雞翼都好吸引,原味外皮煎至微脆,一點也不油膩。而脆炸就沾上粉漿再炸,咬落脆卜卜更有口感。其中一份我就加左黑松露醬,估唔到店舖咁大方,$10份量咁多,奉上時香味濃郁。賣點嘅醬汁選擇超多,多達15款醬汁和3款調味粉,個人比較喜歡蜜糖是拉差,味道又甜又辣,好特別!另外蒜香蜜味都好正。日本控要試日式燒烤!其他如芥末蛋黃醬、蒜香蛋黃醬、蜜糖芥末醬都好吸引!如果好似我咁貪心,不防堂食,每隻雞翼都點不同醬!薯條份量十足,粗身薯條薯肉滿滿,又可以無限蘸醬,正!炸芝士條 Mozzarella Sticks 即叫即炸,外皮酥脆,咬開爆哂芝士,拉絲拉不斷,係雞翼外的必食推薦!一直以為食雞翼晤會夠飽的我,食完投降,因為薯條份量又多,雞翼又多肉,最後汽水都飲唔落。

另外蒜香蜜味都好正。
日本控要試日式燒烤!
其他如芥末蛋黃醬、蒜香蛋黃醬、蜜糖芥末醬都好吸引!

如果好似我咁貪心,不防堂食,每隻雞翼都點不同醬!

薯條份量十足,粗身薯條薯肉滿滿,
又可以無限蘸醬,正!

炸芝士條 Mozzarella Sticks