2022-08-07
假期係旺角行下街, 想搵間餐廳食下, 見到呢間餐廳出名雞翼山, 於是就入黎試下!一人餐 $68 (溫泉蛋洋蔥雞翼丼+甜芥辣雞軟骨+唐揚蝦+氣泡桃橙茶): 飯係用左珍珠米, 粒粒都好飽滿, 再配埋隻滑溜既溫泉蛋食, 真係一流! 而雞翼都好大隻, total有3隻, 啖啖肉食落去好滿足! 雞軟骨亦都好脆口, 食落去非常爽口~ 而蝦就細細隻, 輕輕炸過, 所以基本上唔洗剝殼都食得落肚, 桃橙茶飲落去唔會好甜, 而且加入左梳打, 所以飲落去好多氣好爽, 岩晒呢個夏日熱辣辣既天氣!十二件雞翼+一杯飲品 $128 (黑松露雞翼+南蠻他他雞翼+濃口櫻花蝦蝦醬雞+氣泡檸檬茶):黑松露雞翼: 食落去啖啖既黑松露香味慢慢散發成個口腔, 岩晒我呢D黑松露控!南蠻他他雞翼: 雖然每隻雞翼都係炸過, 可能會熱氣左少少, 但配呢個醬汁食,可以稍為中和返當中既熱氣濃口櫻花蝦蝦醬雞: 上面放左好多櫻花蝦, 再配埋個蝦醬一齊食, 除左食到雞翼既香味, 亦都可以食得出蝦既味道, 完全有兩重味道既口感!So far, 呢間餐廳絕對食得過, 尤其係中意食雞翼既朋友, 不過要留意既係, 佢地大部分雞翼都係炸, 會較為熱氣, 各
So far, 呢間餐廳絕對食得過, 尤其係中意食雞翼既朋友, 不過要留意既係, 佢地大部分雞翼都係炸, 會較為熱氣, 各位朋友要留意下啦!