其實都食過香港好幾間主打雞翼的餐廳,幾間都各有特色,但個人依然特別喜歡位於旺角的wingman,餐廳感覺喺酒吧風格,好適合同朋友傾偈飲酒所以上個星期試吓佢嘅雞翼放題,雞翼口味真係非常豐富,最多有19款口味任你揀,就算每款只食一隻都唔會重複,食咗咁多款雞翼,講吓自己最鍾意嗰幾款口味,我今次選了24隻雞翼的套餐,最多可以選食種口味同埋兩個小食,如果多啲人我覺得都係選擇放題比較好。-水牛城 buffalo經典款式冇得輸,每次去美式食餐廳一定會點,酸酸辣辣好過癮,最重要係餐廳選用法國無激素雞翼,靚食材所以比較健康,而且水牛城醬汁自家製,口味比較層次-雞煲呢間餐廳都有唔少外國人幫襯,估唔到佢哋有雞煲口味嘅雞翼,麻辣口味非常出色,而且經過慢煮雞肉好軟糯,幾好食!-金雞灑滿食用金粉的燒烤口味好吸睛,雞翼相對而言比較乾身,外皮香脆,純粹為咗滿足好奇心,但口感都唔錯-自家製鹹蛋黃黃金鹹蛋雞翼,外皮有粒粒起沙鹹蛋黃碎,咬開後仲有燙口的啖啖肉汁,雖然好邪惡但真係忍唔到口如果食放題嘅話,價錢方面星期一至五由$138-$260,主要分別係雞翼口味的款式,而且仲會包埋free flow 小食及啤酒、檸檬茶、可樂等

-水牛城 buffalo

-雞煲

-金雞

-自家製鹹蛋黃

如果食放題嘅話,價錢方面星期一至五由$138-$260,主要分別係雞翼口味的款式,而且仲會包埋free flow 小食及啤酒、檸檬茶、可樂等飲品,更加盡興。
—————————————————

Wingman (旺角)
旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #竹hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodphotography #foodgasm #lunch #旺角美食 #happyhour #雞翼自助 #放題 #wingman
___
🥇Follow @eathkgirls