2019-04-05
<真滋味>-係隔離街食完晚飯 友人突然話有好介紹就係呢間喺電車總站附近嘅舖頭舖外寫明 烤雞髀要15分鐘烤製 要排隊前或提早打電話訂今次只係行過咁岩友人介紹 明顯就係冇訂但咁岩一叫就有 好彩唔使等太耐—————————————————————-『馳名烤雞脾』🍗 - $30-所謂色香味俱全 呢隻烤脾可以話係香味都殺死人聞落好強燒烤同煙燻既香味 🤤店員會先落少少椒鹽 加埋少少辣粉 不得了食燒雞最緊要都係塊雞皮 慢慢燒 燒走晒啲油份咁樣燒雞皮係零舍香脆 可惜比我整爛左少少咬落去 肉質雖然不是嫩滑juicy 但亦唔鞋反而可以一梳一梳齒開啲肉 唔會話食得好狼狽唯一就係$30食隻雞脾都真係奢侈左少少🤦🏻♂️-真滋味美食 (西環)西環卑路乍街163號地下-—————————————————————P.S. 唔駛等好似係因為佢俾咗人哋留起嗰隻比我 🤷🏻♂️#foodbeggar #hkfood #food #chickenthigh #chickenleg #grilledchicken #kennedytown #begginginkennedytown #beggingin堅尼地城
<真滋味>
咁樣燒雞皮係零舍香脆 可惜比我整爛左少少
咬落去 肉質雖然不是嫩滑juicy 但亦唔鞋
反而可以一梳一梳齒開啲肉 唔會話食得好狼狽
唯一就係$30食隻雞脾都真係奢侈左少少🤦🏻♂️
真滋味美食 (西環)
西環卑路乍街163號地下
—————————————————————
P.S. 唔駛等好似係因為佢俾咗人哋留起嗰隻比我 🤷🏻♂️
#foodbeggar #hkfood #food #chickenthigh #chickenleg #grilledchicken #kennedytown #begginginkennedytown #beggingin堅尼地城 #begginginhk