2019-10-14 161 views
今日經過灣仔,見到呢間新開既餐廳,就諗都冇諗入左去試試佢。我叫左一碗綜合牛肉粉同埋一杯越南雞蛋咖啡。綜合牛肉粉份量好大,湯底非常之香濃,未食已經聞到陣陣嘅香氣。牛肉粉既配料有洋蔥、香蔥、炸蒜頭等,增加左湯粉嘅口感。河粉食落十分之滑,每條都唔會太厚身,十分高質。餸方面生牛肉肥瘦分明,有肉味,亦都有口感。牛丸咬落彈牙。牛腩片則好香好正。飲品方面,越南雞蛋咖啡非常之有特色。餐廳用左蠟燭黎幫咖啡保温,杯既設計非常之精緻。咖啡面頭嘅奶泡混入咗雞蛋,飲落有雞蛋布甸嘅味道,然後就係咖啡既甘香。此咖啡整得十分有心思,味道有層次,而且非常特別,強烈建議大家可以一試!
今日經過灣仔,見到呢間新開既餐廳,就諗都冇諗入左去試試佢。

我叫左一碗綜合牛肉粉同埋一杯越南雞蛋咖啡。

綜合牛肉粉

越南雞蛋咖啡