2024-06-25
今日返工好忙啊,所以我叫咗個外賣,為咗令自己唔使食飯時間都要出去餐廳度買,咁就可以多啲時間食吓飯攤唞下,為了食完飯之後繼續努力工作。所以我今日叫咗樣好西俾自己。我用咗唔同嘅角度去分析一下今次嘅餐飲體驗。雞蛋肉碎腸粉喺初初用個app點餐嘅時候有質疑過呢一個餐夠唔夠食呢?因為得個腸粉同埋個甜品,但係當你食完成個餐之後發覺係飽到嘔嘅最後我係食唔晒。講返呢一個雞蛋肉碎腸粉先,味道嚟講都算唔錯,但係因為我叫完之後唔係即刻食嘅關係,所以個腸粉有少少凍,搞到個腸粉皮個質地有啲唔知點咁樣樣。但係個雞蛋同肉碎又整得幾好味喎衰鬼。調味方面唔會太鹹,亦唔會太油,感覺上食完之後個負擔唔係好大,仲有少少健康嘅感覺添。香滑養顏芝麻糊你唔好睇碗芝麻糊好似細細碗,其實好飽,芝麻味唔算好濃,叫做好過冇有碗嘢食吓咁囉。黑豆漿濃郁嘅豆漿味,真材實料,有豆渣,好飲。成個餐加埋$55.20,外賣嚟講真係相當抵食,希望下次可以熱辣辣咁食。
我用咗唔同嘅角度去分析一下今次嘅餐飲體驗。
雞蛋肉碎腸粉
香滑養顏芝麻糊
黑豆漿
濃郁嘅豆漿味,真材實料,有豆渣,好飲。