2012-06-12 303 views
諗左好一陣,好唔好為這間餐廳寫第三次的食評最後決定還是寫吧!!個幾月之前經過這間餐廳佢忽然封門,還以為佢執笠有D可惜,原來佢租埋隔離舖位搞擴充果時心諗真好,大D, 坐都坐得舒服D仲諗住一開張就去食TEA!不過,事實又不是如想像中咁好!有睇之前D食評,都睇到佢原先D裝修, D裝飾D椅桌都係用木造的,牆上都貼滿POSTER,電視係播住無聲(?!)的宮奇駿動畫總之成間CAFE比你的感覺就是好有格調, 好舒服!不過,裝修後,一切都不同了,木造的椅桌, 不見了滿牆的POSTER, 不見了宮奇駿動畫都變了TVB節目了成間CAFE即時DOWN GRADE成普通茶餐廳了除了廚房還有一張B420的POSTER外,通通都不同了 :'(當然, 未去過舊CAFE的人都會覺得佢好舒服,卡位好大, D SEAT係用軟皮, 不過對比以前,我真寧願好逼咁坐係D唔多舒服的木椅上食野了! :'(講返食物,其實MENU都之前的都沒有太大的分別,只係有幾款湯麵OUT出黎成常餐,配奄列+烘方包烘方包十分脆口新鮮, 不過比多少少牛油仲好!奄列就睇得出廚師好手勢, 因為煎到紙咁薄! -_-不過都無乜所謂, 一隻蛋GE份量可以煎到幾
諗左好一陣,

好唔好為這間餐廳寫第三次的食評

最後決定還是寫吧!!

個幾月之前經過這間餐廳

佢忽然封門,

還以為佢執笠

有D可惜,

原來佢租埋隔離舖位搞擴充

果時心諗真好

大D, 坐都坐得舒服D

仲諗住一開張就去食TEA!

不過,

事實又不是如想像中咁好!

有睇之前D食評,

都睇到佢原先D裝修, D裝飾

D椅桌都係用木造的,

牆上都貼滿POSTER,

電視係播住無聲(?!)的宮奇駿動畫

總之成間CAFE比你的感覺就是好有格調, 好舒服!

不過,

裝修後,

一切都不同了,

木造的椅桌, 不見了

滿牆的POSTER, 不見了

宮奇駿動畫都變了TVB節目了

成間CAFE即時DOWN GRADE成普通茶餐廳了

除了廚房還有一張B420的POSTER外,

通通都不同了 :'(

當然,

未去過舊CAFE的人都會覺得佢好舒服,

卡位好大, D SEAT係用軟皮,

不過對比以前,

我真寧願好逼咁坐係D唔多舒服的木椅上食野了! :'(

講返食物,

其實MENU都之前的都沒有太大的分別,

只係有幾款湯麵OUT出黎成常餐,

配奄列+烘方包

烘方包十分脆口新鮮, 不過比多少少牛油仲好!

奄列就睇得出廚師好手勢, 因為煎到紙咁薄! -_-

不過都無乜所謂, 一隻蛋GE份量可以煎到幾多啫?!

不過都唔好無味嘛! 加少少鹽會更好囉!

今日我都係揀蕃茄雜菜湯配銀絲米粉

我建議E個配銀絲米粉會是最好,

因為幼幼的米粉可以吸收更多湯汁

不過, 如果可以有返天使麵揀就更好了

仲有, 點解裝修後E款湯麵會無左牛肉KA?

有肉味會好飲好多!!!!

而且, 我諗牛肉的價值點都唔可以用麵包同奄列去抵銷! -_-

總括,

裝修前, 佢係我係葵興最喜歡的餐廳,

食物唔算好好味,

食佢個環境都抵晒!

裝修後就... /__\

2012-06-12