2022-08-28
一入門口,已被用質問態度盤問「掃咗安心未?」嗰時只係以為職員性格比較「崛」不以為然。想講呢間餐廳真係好格攝,西鐵行過黎都差唔多要十分鐘,沿途冇遮冇擋,到訪當日34度,正直中午烈日當空! 我拎住勁多嘢,又遮又風扇又手機又相機。坐低後放返啲嘢落袋,執咗一陣。職員走埋嚟,推張餐牌推去我面前,示意我 [ 盡快落單 ] ,我仍然不以為然。當時餐廳冇乜人,只有兩檯客共3個人。梗係趁冇乜人,拿拿聲影吓相先。職員走來話我影相阻住人。其實我唔明我點阻到人。因為我只係坐喺自己個位影,就算我企咗起身1-2分鐘都只係企向自己張枱隔離。不過我都諒解,因為間舖頭真係好狹窄。所以我走出餐廳影….點知職員又走過來話我,究竟可以話到D咩⁉️1) 推開個門行出去個0.1秒搞到佢走晒啲冷氣‼️ 🤷🏻♀️2) 我企喺出邊塊空地離遠影佢「關晒門關晒窗」嘅店面係騷擾到其他客嘅行為‼️🤷🏻♀️可能大家唔知會以為我影得好過分,喺度拍MV,實情我手機+埋相機都只係影咗以上 4張相。唔好話其他客, 我連自己都冇影過落去😂老實講,打開門口做生意,唔俾客人出入。室內做咩要管住曬都算, 連室外遙遠影張相都咁鬼驚。不如索性落閘算啦。我唔知網上美女們擺
已被用質問態度盤問「掃咗安心未?」
嗰時只係以為職員性格比較「崛」不以為然。
想講呢間餐廳真係好格攝,
西鐵行過黎都差唔多要十分鐘,沿途冇遮冇擋,
到訪當日34度,正直中午烈日當空!
我拎住勁多嘢,又遮又風扇又手機又相機。
坐低後放返啲嘢落袋,執咗一陣。
職員走埋嚟,推張餐牌推去我面前,
示意我 [ 盡快落單 ] ,我仍然不以為然。 當時餐廳冇乜人,只有兩檯客共3個人。
梗係趁冇乜人,拿拿聲影吓相先。
職員走來話我影相阻住人。
其實我唔明我點阻到人。
因為我只係坐喺自己個位影,
就算我企咗起身1-2分鐘都只係企向自己張枱隔離。 不過我都諒解,
因為間舖頭真係好狹窄。
所以我走出餐廳影…. 點知職員又走過來話我,
究竟可以話到D咩⁉️
2) 我企喺出邊塊空地離遠影佢「關晒門關晒窗」嘅店面係騷擾到其他客嘅行為‼️🤷🏻♀️ 可能大家唔知會以為我影得好過分,喺度拍MV,
實情我手機+埋相機都只係影咗以上 4張相。
唔好話其他客, 我連自己都冇影過落去😂
老實講,打開門口做生意,唔俾客人出入。
室內做咩要管住曬都算,
連室外遙遠影張相都咁鬼驚。不如索性落閘算啦。
我唔知網上美女們擺曬POSE , d多角度靚相係點樣影😂
更加唔明佢嗰百幾個好評係點樣嚟。
地方偏僻,環境逼夾,價錢唔平 ,賣相味道又唔係特別好,
服務態度更加係趕客。總之成個體驗就係「離奇」!