(Non-member)
2006-10-13 2 views
今日午膳時與幾位同事在此店食飯,我就點咗個三文魚海膽刺身飯,以午飯嚟講,依款嘢收費都唔平,但可惜係比店刻意昆食客囉,事緣係當侍應準備放下食物時,由於個環境黑黑地,我地咪問個侍應係咩嚟,佢就話係我叫那一款食品,當我將食物接過後,撥開上層的三文魚尋找海膽時,卻遍尋不獲,只見到有三文魚籽,咁我咪叫咗個senior嚟囉,當佢嚟到時,我問他點解我碗嘢無海膽既,佢竟然答我話今日無海膽,嘩!放底個飯時你地又唔出聲話轉咗款,仲話到係我叫嗰款食物咁先谷氣嘛,而依位senior更加道歉都無句,當我問佢係咪會收平啲時,佢竟然話同價(註):我揭開個menu一睇,發覺佢地用三文魚籽與海膽分別所做既產品價錢係有明顯差距的,咁咪即係擺到明昆啲客囉,加上同事既餐又遲遲先嚟,又要趕住返工,真係寧舍谷氣