2022-05-15 422 views
香梨薑黃吉士蛋糕見𝐎𝐩𝐞𝐧𝐫𝐢𝐜𝐞多推薦唸住試下!原本佢已經整好左係蛋糕架果度,我唸佢要再烘返熱佢先比我?!所以個蛋糕都等左一段時間,見到佢個賣相佢有啲燶燶地,我唸係特色黎掛?!佢個質地外層係好硬,係硬脆好乾果隻,去中後位置有放到香梨粒夾心,去到果個位就比較軟鬆啲,呢個位置就似海綿蛋糕質地,所以係味道同口感都唔錯,但佢上層就好似石頭質地,好唔同,覺得有啲難食😐😐唔知係咪廚房焗耐左個蛋糕所以甘😐芝士蛋糕整得都唔錯🆗味道正常。朱古力咖啡拉花就拉得好令,但佢既朱古力同咖啡比例好似出左問題甘,無咩朱古力味,咖啡豆陣味唔係特別香濃,所以一般。𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞🆗味道還可以,係啖啖咖啡香味。
香梨薑黃吉士蛋糕

芝士蛋糕
整得都唔錯🆗味道正常。

朱古力咖啡

𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞
🆗味道還可以,係啖啖咖啡香味。