2019-11-15
今日難得放假✌🏻,可以同朋友行街食飯,晏就係尖沙咀行街嘅時候,見到一間專門食泰國水門雞嘅餐廳,問左朋友意見之後,決定夜晚黎試下食。入到餐廳嘅時候,其實燈光絕對充足🌅,再細心留意四周圍,會發現到YOKKAO品牌嘅拳套掛左係牆到🥊🥊,相當有特色。我哋睇完餐牌之後,叫咗一碟水門雙拼雞飯、芒果糯米飯、冬蔭公鮮蝦炒金邊粉,同埋一杯奶茶。水門雙拼雞飯分別有兩種口味,炸雞方面,食落外脆內軟,唔會有好油嘅感覺👍🏻。原味水門雞方面,肉質實在太軟同太滑啦,相比起普通餐廳個啲雞,實在超哂班🤣🤣🤣,真係好好食,配搭埋佢提供嘅醬汁,好快唔經唔覺就食哂haha🙊。朋友就叫左芒果糯米飯,芒果方面唔會太酸,糯米飯熱熱地,總括黎講係好食。如果唔係太肚餓,適合叫呢個飯黎食。因為朋友仲有少少餓餓地,所以叫多左個冬蔭公鮮蝦炒金邊粉,食落會有少少辣。如果唔太食得辣嘅話,建議下次可以問下少辣得唔得,食落去會帶有少少蝦味,唔錯👍🏻。因為見到可以帶走嘅關係,同埋本身係一個奶茶愛好者,所以臨走之前叫咗杯泰式奶茶。泰式奶茶同香港奶茶嘅分別係...泰式奶茶比較偏甜同埋少奶,但係同香港奶茶一樣,都係有一種好重嘅茶味,我認為飲落去比香港奶茶更
因為見到可以帶走嘅關係,同埋本身係一個奶茶愛好者,所以臨走之前叫咗杯泰式奶茶。泰式奶茶同香港奶茶嘅分別係...泰式奶茶比較偏甜同埋少奶,但係同香港奶茶一樣,都係有一種好重嘅茶味,我認為飲落去比香港奶茶更好飲🙈🙈。
價錢同埋食物質素方面,都會令我考慮再嚟食過👍🏻。